Ce este terapia Bowen?

Această terapie reprezintă una dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente în lume, în prezent. Se bazează pe teoria conform căreia, odată ce s-a realizat relaxarea totală a corpului, se activează abilitatea proprie organismului de a redresa orice problemă a corpului și a minții, prin readucerea acestora la echilibru și armonie.

Tehnica Bowen este o formulă unică de re-echilibrare neuro-musculară. Lucrează atât prin sistemul nervos, la nivel structural și muscular, cât și prin sistemul circulator și limfatic. Este recunoscută pentru eficiența sa în tratarea afecțiunilor interne și reducerea duratei convalescenței.

Terapia Bowen echilibrează corpul în așa fel încât i se permite să se vindece singur. Un aspect foarte important este și acela că nu apar efecte adverse în urma utilizării acestui tip de terapie, iar pacientul nu resimte niciun fel de disconfort în timpul procedurii sau după efectuarea acesteia.

Tehnica Bowen este un concept nou în manipularea corporală, nu derivă și nici nu este similară nici unei alte modalități de abordare fizică:

  • Deplasările osoase se re-aliniază – deși nu se execută nici o manipulare a articulațiilor sau oaselor, ca în chiropractie.
  • Tensiunile musculare și încordările se elimină, iar circuitul limfatic normal se restabilește – deși nu se masează mușchii, ca în masajul terapeutic.
  • Meridianele energetice se restabilesc imediat – deși practica nu se bazează pe meridiane și nu se aseamănă nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.
  • Echilibrul psihic se normalizează – deși nu este necesară invocarea unui răspuns emoțional, ca în cazul terapiilor ce se adresează minții și corpului deopotrivă.

Aproape în toate cazurile, pacienții raportează o stare placută de relaxare și o senzație de bine, de ușurare.

Tehnica Bowen este deopotrivă salutată, pe plan international, de medicina alopată, alternativă și complementară, ca fiind cea mai bună tehnică de însănătoșire!

Programează o ședință Bowen!

Poți face acum programări online pentru terapia Bowen!