Istoria terapiei Bowen

Terapia Bowen a început să fie predată în anii ’80 în Australia de către Oswald Rentsch, unul dintre discipolii lui Tom Bowen. De atunci și până azi s-a răspândit peste tot în lume. Numărul terapeuților Bowen la nivel mondial depășește azi 20.000, mulți dintre ei fiind medici.

Această terapie a devenit la ora actuală una dintre cele mai apreciate forme de medicină alternativă, folosind tehnici de vindecare prin atingere și echilibrare, pornind de la ideea că organismul uman se poate reface singur dacă este suficient de relaxat și i se acordă timpul necesar.

Cum a fost posibil așa ceva?

E simplu! Nimic nu recomandă mai eficient o metodă de tratament decât rezultatele. Cam 75% dintre cei care vin la cabinetul nostru, ajung la noi prin recomandare directă. Atunci când un client este mulțumit de rezultatele obținute și colaborarea cu terapeutul cu siguranță îl va recomanda pe acesta și terapia aplicată.

Calițățile ce recomandă terapia Bowen, încât s-a răspândit atât de repede în toată lumea, sunt:

  • Este cu adevărat eficientă
  • Nu are efecte adverse
  • Non invazivă
  • Combate stresul și anxietatea
  • Este ,,prietenoasă” cu corpul uman
  • Induce o stare plăcută de relaxare
  • Nu presupune manipulări în forță
  • Nu produce niciun disconfort în timpul aplicării

Cine a inventat Terapia Bowen?

Tom Bowen, genialul inventator al terapiei Bowen, nu a vrut să dea prea multe detalii despre cum a ajuns să o creeze. În marea lui modestie, s-a limitat să spună că ,, A FOST UN DAR DE LA DUMNEZEU”.

Știm astăzi despre această metodă că reabilitează funcționarea fasciei, prin intermediul căreia totul este susținut, legat și ajutat în corpul uman.

Cercetările medicale realizate de către specialiaști au descoperit rolul covârșitor al fasciei în corpul uman.

În anii ’50 , când Tom Bowen a început să aplice propria metodă, chiar dacă știa sau simțea despre ce e vorba, nici n-ar fi avut cui să-i spună, pentru că atunci fascia era ignorată aproape complet.

Programează o ședință Bowen!

Poți face acum programări online pentru terapia Bowen!