Cum se aplică terapia Bowen?

Fiind o terapie manuală implică manipulări ale structurilor fizice. Se adresează muşchilor, tendoanelor, articulaţiilor, fasciei şi nervilor. Aceste manipulări au însă câteva caracteristici care fac ca această terapie să fie atât de specială.

Pacientul este culcat pe un pat sau pe o masă de masaj, acoperit, într-o poziție confortabilă. Terapia Bowen se poate aplica, de asemenea, și unui pacient așezat pe scaun.

Un tratament Bowen constă în aplicarea unor mișcări delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice, asupra mușchilor și țesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o îmbrăcăminte ușoară.

Prin aplicarea acestor mișcări se transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, recuperând memoria celulară a unei stări ideale de relaxare și echilibru.

Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima sedință, procesul de auto-vindecare derulându-se și pe parcursul zilelor următoare.

Tratamentele se aplică, de regulă, la interval de șapte zile. De cele mai multe ori, sunt necesare doar cateva sedințe de tratament, în cazul afecțiunilor acute.

Terapeutul se poate concentra pe o problemă specifică sau se poate adresa organismului ca un întreg, într-o manieră holistică.

Între fiecare dintre seturile de mișcări există câteva minute de pauză, în care pacientul se odihnește, singur.

Organismul său are astfel timpul necesar pentru a prelucra mesajele declanșate de mișcările Bowen și a iniția procesul de vindecare. Spre deosebire de celelalte terapii manuale, tehnica Bowen nu folosește manipulări în forță.

Terapeutul nu forțează organismul pacientului să execute o comandă, ci permite acestuia să intreprindă acele acțiuni necesare pentru a se auto-vindeca, în propriul său ritm.

Terapia Bowen reușește să aducă corpul într-o stare de relaxare profundă, fiind posibilă reechilibrarea întregului organism.

Tehnica Bowen fiind un tratament naturist se aplică cu succes la orice vârstă!

Programează o ședință Bowen!

Poți face acum programări online pentru terapia Bowen!